Hallonrutan är enkel, snabb och bra om man vill göra många.
Ingredienser (ungefär 35 stycken)
200 g smör
2 dl socker
6 dl vetemjöl
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
1 paket frysta hallon eller 3 dl färska
Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna.
Smält sedan smöret i en ganska stor kastrull. Smeten blandas nämligen direkt i kastrullen. När smöret svalnat något så blanda ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker. Blanda sedan och häll ut smeten i pannan. Sprid ut hallonen och tryck ner de lite i smeten. Avsluta med att strössla över mandelspån.
Sätt in i mitten av ungen i 30 minuter. Lyft sedan öven kakan och pappret till en bänk och låt kakan svalna med pannan som lock. Skär kakan i rutor i den storlek du vill ha. Mums!
Mumsigt =)
SvaraRaderaDu borde komma till mig och baka och greja innan min födelsedag :P
Nuss
Åh ja! Då kan vi baka pepparkakscupcakes:) Och jag kan få andas lite frisk luft! Tjoho!
SvaraRadera