torsdag 15 mars 2012

Fröknäcke

Ett riktigt gott knäckebröd som passar de flesta, oavsett vad du äter eller tål:)

1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
2 msk smör
ca. 3 dl kokande vatten
½ tsk örtsalt

Smält smöret i en kastrull tillsammans med vattnet. Blanda ihop de torra ingredienserna. Häll sedan vätskan över blandningen. Rör ihop till en smet och låt det stå några minuter. Smaka sedan av och salta om det behövs. Bed ut smeten tunnt på ett bakpåtspapper. Grädda i 150 grader omkrng 50 min beroende på ugn. Skär sedan fyrkanter direkt innan du sänker värmen till 50 grader och låter de stå och torka. De kan stå i nån/några timmar och knäcket är klart när det är hårt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar